Er zijn veel verschillende verkeersspiegels op de markt, waardoor het lastig is om tot de juiste spiegel in uw situatie te komen.

Er zijn een aantal factoren die van belang zijn bij het kiezen van een gepaste verkeersspiegel:
- Gebruik
- Kijkhoek
- Afmetingen / grootte
- Materiaal
- Overige eigenschappen

TIP: in dit artikel zijn een aantal woorden onderstreept. Als u hierop klikt gaat u naar de desbetreffende verkeersspiegels.

Gebruik.
Bij het gebruik wordt vooral gekeken naar binnen- of buitengebruik. Verkeersspiegels die geschikt zijn voor buiten moeten corrosie- en weerbestendig zijn. Ook zit er verschil in de beugel die meegeleverd wordt. Spiegels voor binnen hebben meestal een beugel die gecoat is, terwijl de spiegels voor buiten thermisch verzinkt zijn en daardoor bestand tegen roest.

Kijkhoek.
Voor de kijkhoek van de spiegel geldt: hoe groter de bolling, hoe groter de kijkhoek. Hierbij moet u er echter rekening mee houden dat hoe groter de bolling wordt, hoe meer de spiegel het beeld verkleind. Over het algemeen hebben verkeersspiegels vaak een kijkhoek van 90 graden of 180 graden.

Afmetingen / grootte.
De grootte van de verkeersspiegel is afhankelijk van de afstand van de kijker tot aan de spiegel. In onderstaande tabel kunt u per afmeting zien wat de kijkafstand is.

 Afmeting spiegel   Kijkafstand
 Diameter 300 mm   Tot 4 meter 
 Diameter 400 mm   Tot 6 meter 
 Diameter 500 mm   Tot 10 meter 
 Diameter 600 mm   Tot 15 meter 
 Diameter 800 mm   Tot 20 meter 
 Diameter 1000 mm   Tot 25 meter 
 400 x 600 mm   Tot 15 meter 
 450 x 600 mm   Tot 15 meter 
 600 x 800 mm   Tot 20 meter 
 800 x 1000 mm   Tot 25 meter 


Materiaal.

Er zijn diverse materialen waarvan verkeersspiegels worden gemaakt. Hieronder zal ik beschrijven wat de voor- en nadelen zijn van de materialen.

Glas: verkeersspiegels die gemaakt zijn van glas zijn makkelijk schoon te houden en zijn optisch het beste. Het zijn ontzettend heldere spiegels, maar het nadeel hiervan is dat glas erg breekbaar is. Daarom is glas ook niet geschikt in de foodsector.

Polycarbonaat: In tegenstelling tot glas kan polycarbonaat wel tegen een stootje. Daarom is polycarbonaat een goede oplossing op plekken waar veel vandalisme voorkomt. Het nadeel is dat polycarbonaat wat duurder is.

Acryl: verkeersspiegels van acryl zijn een goedkoper alternatief van polycarbonaat. Het is niet zo sterk als polycarbonaat maar is minder breekbaar dan glas, waardoor het ook geschikt is in de foodsector.

RVS: roestvrij stalen verkeersspiegels zijn ontzettend sterk (onbreekbaar) en zeer geschikt voor buitengebruik. Daarnaast kan RVS zeer hoge temperaturen verdragen.

Veiligheidsglas: veiligheidsglas is als normaal glas, maar dan met een speciale folie waardoor het niet versplintert bij breuk.

Overige eigenschappen
Overige eigenschappen die voor u van belang kunnen zijn:
- Anticondens
- UV bestendig
- Vandaalbestendig
- Verwarmbaar
- Vorstbestendig
- Zelfreinigende spiegel

Populaire spiegels bij Alertshop.
Verkeersspiegels die veel worden verkocht bij Alertshop zijn de DIAMOND en de EUCRYL spiegels. De DIAMOND verkeersspiegel heeft een prestatiegarantie van 10 jaar, omdat deze erg sterk en duurzaam is. De EUCRYL spiegels zijn erg populair vanwege de gunstige prijs.

Bekijk alle verkeersspiegels van Alertshop hier. Om het voor u gemakkelijk te maken kunt u daar alle genoemde factoren filteren om zo snel mogelijk de geschikte verkeersspiegel voor u te vinden.